Pagina de Start‎ > ‎

Seminarul regional “Crearea Infrastructurii Naţionale de Date Spaţiale”

În perioada 27 – 29 septembrie 2018, în sala de conferinţe a complexului turistic Costeşti s-a desfășurat seminarul regional cu genericul “Crearea Infrastructurii Naţionale de Date Spaţiale”. Acest seminar a fost organizat de către Agenţia Relaţii Funciare şi Cadastru în comun cu Autoritatea de Cartografie şi Cadastru al Regatului Norvegiei „Kartverket”.
La sesiunile de lucru au participat persoanele oficiale şi reprezentanţii din cadrul Ambasadei Regatului Norvegiei la Bucureşti, Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei, Autorităţii de Cartogarfie şi Cadastru al Norvegiei „Kartverket” şi Autorităţilor de Geodezie, Cartografie şi Cadastru al Georgiei, Republicii Kîrghizstan şi a Ukrainei.
Participanţii atelierului au prezentat rapoartele naţionale în care sunt reflectate rezultatele muncii extraordinare privind crearea şi utilizarea datelor spaţiale, precum şi rolul Autorităţii de Cartografie şi Cadastru a Regatului Norvegiei în dezvoltarea infrastructurii de date spaţiale a ţărilor participante la seminar.

Comments