Şedinţă comună cu experții proiectului Twinning “Organizarea, Eficientizarea şi Computerizarea Proceselor de Cartografiere în Republica Moldova” şi reprezentanţii Î.S. „Centrul Informațional Agricol”, Primăriei Satului Mitoc (raionul Orhei) şi Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru

        

        Pe data de 8 aprilie 2016, la ora 10.00 în incinta Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru, a avut loc o Şedinţă comună cu experții proiectului Twinning “Organizarea, Eficientizarea şi Computerizarea Proceselor de Cartografiere în Republica Moldova” şi reprezentanţii Î.S. „Centrul Informațional Agricol”, Primăriei Satului Mitoc (raionul Orhei) şi Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru, organizată cu scopul de a determina căile de cooperare în cadrul Acordului de colaborare privind demonstrarea unei soluţii de Infrastructură Naţională de Date Spaţiale pe suprafaţa-pilot conform bunelor practici ale Uniunii Europene.

        Întrunirea s-a dovedit a fi una de succes, fiind examinate posibilităţile de combinare a datelor din Registrul de Stat al Animalelor administrat de Î.S. „Centrul Informațional Agricol”, cu referire la toate animalele şi toate exploatațiile (gospodăriile) în care se întrețin sau se manipulează aceste animale şi datelor deţinute de Primăria Satului Mitoc (raionul Orhei) şi procesul de georeferenţiere al acestor date. Părţile au examinat propunerile şi soluţiile referitor la subiect şi au stabilit acţiunile care vor fi efectuate întru atingerea scopului propus şi realizarea cu succes a prevederilor Acordului de colaborare privind demonstrarea unei soluţii de Infrastructură Naţională de Date Spaţiale pe suprafaţa-pilot.